A Kaposvári Járási Ügyészség hamis vád, személyes adattal visszaélés és zaklatás miatt emelt vádat egy 26 éves pécsi férfival szemben, aki ismerőse fényképével akart párt találni, majd a lopott alteregóval bűncselekményt is elkövetett.

A vádlott az egyik internetes társkereső oldalon volt osztálytársa fényképét felhasználva létrehozott egy profilt, melyen keresztül ismerkedni kezdett egy kaposvári lánnyal. Az ismerkedés eleinte jól alakult, azonban a vádlott egyre több illetlen kérést intézett a sértetthez, aki erre válaszul megszakította vele a kapcsolatot.

A vádlott ebbe nem nyugodott bele, ezért zaklatni kezdte a lányt; előbb kéretlen hívásokat intézett hozzá, később már meg is fenyegette. A sértettben komoly félelem alakult ki a vádlott cselekményei miatt, ezért a rendőrséghez fordult, azonban akaratán kívül nem a valódi elkövetőt, hanem a vádlott által engedély nélkül használt fényképen szereplő fiatalembert jelentette fel, akit az eljárás során gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás során azonban fény derült a valódi elkövető kilétére, így a fiatalemberrel szemben a nyomozást megszüntették.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: társkereső, zaklat, fénykép, lop, kék hírek