Az elmúlt időszakban jól érezhetően megnőtt a forgalom a Balaton Somogy megyei szakaszán, mely a bűnözés emelkedését is magával hozta. Ezt jól jelzi, hogy egy hét alatt 7 ember került letartóztatásba az itt elkövetett bűncselekmények miatt.

Egy most indult bűnügyben a Siófoki Járási Ügyészség indítványt tett annak a két férfinak a letartóztatására, akik a Balaton parton családirtással fenyegették meg alkalmi ismerősüket, amennyiben nem fizet nekik, majd követelésüknek azzal adtak nyomatékot, hogy a sértett férfit megverték.

A büntetett előéletű 38 és 34 éves gyanúsítottak 2020. június 27-én egy zamárdi kocsmában ismerkedtek meg a sértettel, akiről megtudták, hogy jó anyagi körülmények között él, ezért elhatározták, hogy akár erőszakkal vagy fenyegetéssel pénzt fognak szerezni tőle.

A férfiak elkérték a sértett telefonszámát, majd megjelentek abban a balatonföldvári bisztróban is, ahol a sértett a szórakozást tovább folytatta. A gyanúsítottak feleségeikkel a már ittas férfival ismét beszélgetni kezdtek és beleegyeztek abba, hogy a sértett táncoljon asszonyaikkal. A tánc után azonban felszólították a férfit, hogy fizessen nekik 100.000,-Ft-ot, mivel úgy látták, hogy a sértett a táncolás során inzultálta a nőket.

A gyanúsítottak ezt követően a sértettet a bisztró elé vezették, ahol egyikük erőteljesen meglökte és ököllel fejen ütötte, valamint megfenyegette azzal, hogy kiírtja a családját, ha nem fizet.

A megfélemlített sértettnél nem volt elég készpénz, ezért a férfiak egy közeli bankautomatához kísérték, azonban a sértett elfelejtette pin kódját, így nem sikerült pénzt levennie. Ekkor a feldühödött gyanúsítottak a férfit tovább bántalmazták, több alkalommal fejét ököllel megütötték és még akkor is rugdalták, mikor eszméletlenül a földre esett.

Az ügyészség a szökés veszélyének, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, melynek a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott.

Címkék: családirtás, zsarolás, balatonföldvár, kék hírek