Immáron minden feltétel adott ahhoz, hogy Látrány Község Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület tűzoltói önállóan is beavatkozzanak a környező településeken. A szervezet Látrány, Visz, Somogybabod és Somogytúr közigazgatási területén a vállalt készenléti időszakban a hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységek nélkül, egyedül is végezheti a káresemények felszámolását - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az önálló beavatkozásra való jogosultság megszerzésének feltétele volt a gyakorlat sikeres teljesítése, ami a napokban megtörtént. A gyakorlat első feltételezése szerint a helyi művelődési házban tűz ütött ki, ahol két ember bent rekedt. A riasztást követően a beavatkozók a feladatot gyorsan és szakszerűen végezték el. Áramtalanították az épületet, elzárták a gázvezetéket, majd légzőkészüléket használva védősugár fedezetével megkezdték az életmentést és az oltást. Az épületben rekedt két sérültet kimentették és eloltották a tüzet. Ezt követően egy közlekedési balesetnél kellett helytállniuk az önkénteseknek, ahol a roncsba szorult sofőrt feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki.  


Fotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKI
Fotók: SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az egyesület tagjai magas színvonalon, sikeresen teljesítették a feladatokat. A minősítés értékelése során elhangzott: a parancsnok kiválóan irányította a beavatkozó egységet, az önkéntesek pedig példaértékű együttműködésről tettek tanúbizonyságot.

Az oklevél ünnepélyes átadásán részt vett Móring József Attila, országgyűlési képviselő, Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.  

Valamennyien kiemelték, hogy az egyesület komoly segítséget jelent a lakosság biztonságérzetének megteremtésében, mi több, közösségformáló és közbiztonságot növelő ereje van.

Somogy megyében a KÖTÉL Egyesület, a szőkedencsi, a nagybajomi, a törökkoppányi és az igali után a hatodik önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület lett a látrányi.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: önálló beavatkozás, Látrány, önkéntes, tűzoltók, kék hírek