A Siófoki Járási Ügyészség kapcsolati erőszak vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 19 éves férfival szemben, aki közel egy éven keresztül terrorizálta édesanyját közös otthonukban.

A vádlott szülei válása után édesanyjával élt egy tabi lakásban, akivel a fiatal férfi gyakran keveredett vitába, melyek egyre inkább eldurvultak.

A vádlott 2019 májusától kezdődően - az elsősorban az általa folytatott életvitel miatt kialakult - viták során rendszeresen tettlegesen lépett fel a sértettel szemben, akit volt, hogy egy szekrénynek, egy ágyra, vagy a padlóra lökött, de olyan is előfordult, hogy édesanyja hajába markolt és azt meghúzta, illetve olykor a karját is megszorította.

A sértett 2020 februárjában elégelte meg a vádlott erőszakos magatartását és a rendőrséghez fordult, illetve a lakásának zárját is lecseréltette, melyre válaszul a vádlott felkereste a munkahelyén és ott életveszélyesen megfenyegette. A hosszú ideje terrorban élő édesanyát a vádlott még azt követően is megfenyegette egy alkalommal, hogy a rendőrséghez fordult.

A vádlottal szemben a bíróság távoltartást rendelt el.

Címkék: terrorizál, édesanya, fiatal, kék hírek