Péntek délelőtt a Deseda tó partján két nagyméretű nyárfa ágai letörtek és veszélyeztették a közúti és gyalogosforgalmat. A mintegy öt méteres ágakat a kaposvári hivatásos tűzoltók létraszer segítségével, láncfűrésszel eltávolították és megszüntették a veszélyeztetést.

Kadarkút közelében, Hódospusztán egy ingatlan tulajdonosa kerti zöldhulladékot égetett pénteken, ám a feltámadó szél miatt továbbterjedt a tűz a szomszédos területen lévő száraz aljnövényzetre. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposváron a Csillag utcában száz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet péntek este. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Balatonbogláron egy száz négyzetméteres családi ház szobájában keletkezett tűz péntek késő este. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az épületet és egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Szombaton, csaknem húsz négyzetméteren égett az összehordott háztartási hulladék Vótapusztán. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Siófokon, a Sió utcában letört egy körülbelül nyolc méter magas fa másfél méteres ága és veszélyeztette a gyalogosokat. A siófoki hivatásos tűzoltókat szombat délután riasztották az esethez. Az egység motorfűrésszel ledarabolta a faágat.

Vasárnap az erős szél eltörte egy siófoki vendéglátó egység teraszán lévő -  körülbelül nyolcvan négyzetméteres - napellenző ponyva tartóelemét, amely veszélyeztette az épületet. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel összecsukták a napellenzőt és kötéllel rögzítették a sérült elemet.

Címkék: szabadtéri, megdőlt, veszélyes, riasztás, hulladék, láng, Somogy, tűz, baleset, kék hírek