A Kaposvári Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat négy férfi ellen, akik egy korábbi büntetőeljárás során valótlan tanúvallomásokat tettek az ügy lényeges körülményeire vonatkozóan.

A férfiak az alapügyben mindannyian úgy nyilatkoztak 2018 februárjában történt kihallgatásaikon a hamis tanúzás törvényes következményeire történt figyelmeztetéseket követően, hogy vásároltak új pszichoaktív szert az ügyben gyanúsítottként szereplő két személytől.

Az alapügyben 2019 márciusában a Kaposvári Járásbíróságon tartott tárgyalásokon azonban mind a négy vádlott megváltoztatta korábbi terhelő tanúvallomását és a hamis tanúzás törvényes következményeire történt figyelmeztetéseket követően a bíróság előtt már azt állították, hogy nem vettek új pszichoaktív anyagot az alapügy vádlottjaitól.

A bíróság az alapügyben a megváltoztatott vallomások ellenére jogerősen megállapította a terheltek bűnösségét, így jelen ügy vádlottjai módosított nyilatkozataikkal hamisan tanúskodtak.

Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: hamis tanú, bíróság, kábítószer, kék hírek