A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt tett annak a 37 éves kaposvári férfinak a letartóztatására, aki a pénteki napon a délutáni órákban ámokfutást rendezett Kaposvár belvárosában. A megalapozott gyanú szerint a többszörösen büntetett előéletű férfit 2020. április 17. napján a délutáni csúcsforgalom kezdetén egy közlekedési szabályszegés miatt akarták a rendőrök intézkedés alá vonni a Füredi utcában, aki azonban a megkülönböztető jelzést észlelve gyorsítani kezdett, majd az álló kocsisort a kerékpárútra felhaladva kerülte ki veszélybe sodorva két ott közlekedő kerékpárost.

A férfi ezután a piros jelzés ellenére a Kontrássy utcára kanyarodott, majd a Zárda utcán keresztül a Bethlen térre hajtott, ahol a körforgalom előtti terelőszigetet szabálytalanul balról megkerülve, a menetiránnyal szemben haladt be a körforgalomba. Itt az ütközés elkerülése érdekében két autósnak kellett megállnia, illetve lehúzódnia.


Fotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFKFotók: SMRFK
Fotók: SMRFK
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A gyanúsított ezután a 48-as Ifjúság útján Dombóvár irányába hajtott úgy, hogy több piros jelzést is figyelmen kívül hagyva nagy sebességgel a gépkocsikat jobbról és balról is előzte az erős forgalmat bonyolító útszakaszon. Az őt üldöző rendőrjárőrnek ekkor forgalmi okból meg kellett állnia, így a gyanúsított gépkocsiját szem elől tévesztette. A gyanúsított végül ugyanazon a napon 17.00 óra körüli időben fogták el Kaposváron.

Az ügyészi indítványnak a bíróság helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

Címkék: letartóztatás, ámokfutó, ügyészség, kék hírek