A Kaposvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 74 éves férfival szemben, akinek a járművéhez kapcsolt pótkocsiról úgy esett le egyik utasa, hogy sérülései miatt életét vesztette - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlott 2018 szeptemberében Csököly mellett egy mezőgazdasági területen közlekedett rendszám nélküli, elhanyagolt állapotban lévő traktorjával és az ahhoz kapcsolt két pótkocsival. A vádlott a második pótkocsin szabálytalanul három utast is szállított, akik közül a sértett nő a pótkocsi középső részén állt, amikor a járműszerelvény elindult, pár méter megtétele után az utasokat szállító pótkocsi megbillent.

Az álló sértett a billenő pótkocsin egyensúlyát vesztette és annak oldalfalánál a talajra zuhant, ahol testén a kocsi kerekei áthaladtak, a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét nem lehetett megmenteni.

A bíróság a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésektől szóló kormányrendelet alapján tárgyalás tartása nélkül járt el és a vádlottat az ügyészség indítványával egyezően 1 évi és 6 hónapi végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte, illetve 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

(Borítóképünk illusztráció)

Címkék: halálos baleset, traktor, ügyészség, kék hírek