A Fonyódi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat azzal az 52 éves Magyarországon élő német férfival szemben, aki egy osztrák állampolgárt ejtett tévedésbe az interneten keresztül.

A vádlott pénzzavarba került, ezért egy osztrák internetes oldalon eladásra kínált egy értékes szaxofont, mellyel valójában nem rendelkezett. A hirdetésre egy osztrák sértett jelentkezett, aki rövid alkudozást követően 510 eurót utalt át a vádlott Magyarországon vezetett bankszámlájára, azonban a hangszert hiába várta, így több mint 150 ezer forint kára keletkezett.

A sértett a bűncselekmény miatt Ausztriában tett feljelentést, majd amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a szálak Magyarországra vezetnek, az osztrák hatóságok felajánlásra a Legfőbb Ügyészség átvette a büntetőeljárást, így a nyomozás érdemi részét már a magyar hatóságok folytatták le.

A Fonyódi Járásbíróság végül a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetést szabott ki.

Címkék: pénzzavar, elad, szaxofon, csal, internet, kék hírek