Rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 16 éves fiatallal szemben, aki a Somogy megyében lévő intézetben rendszeresen követett el személy elleni erőszakos és vagyon elleni bűncselekményeket.

A vádiratban foglaltak szerint a letartóztatásban lévő vádlott - akit korábban a bíróság már próbára bocsátott - 2018-ban, majd 2019-ben összesen 11 rendbeli bűncselekményt valósított meg, így alvó társa mellől emelt el 36 ezer forint értékben étkezési utalványokat, illetve egy másik fiú márkás ruháit lopta el többször is összesen 52 ezer forint értékben.

Volt olyan sértett, akinek durva bántalmazását a fiatalkorú vádlott a nevelő rendre utasítása ellenére tovább folytatta, de előfordult az is, hogy az intézetben nevelkedő gyerekektől erőszakkal szerezte meg cigarettájukat, zsebpénzüket, valakivel a korábban tőle erőszakkal elvett e-cigarettáját vásároltatta vissza.

A vádlott rendszeresen megalázta gyengébb és kiszolgáltatott társait, az egyik enyhén fogyatékos fiú szájába köpött, majd megakadályozta, hogy a sértett kimenjen a szobából, mert leckéztetését még nem fejezte be.

Az ügyészég - amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri - 3 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 3 év közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: nevelőotthon, vádlott, zsarolás, agresszív, rablás, fiatal, kék hírek