Bár pénteken országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, mégis huszonhatszor kellett vonulniuk a tűzoltóknak szabadtéri tűzesetekhez Somogy megyében, a húsvéti hosszú hétvégén. Az elmúlt napokban összesen 48 alkalommal riasztották az egységeket, ezek közül hét esetben érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba - számolt be honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Csütörtökön Lábod külterületén, a Szabadság utca végén kigyulladt egy bekötő útra illegálisan elhelyezett, körülbelül negyven négyzetméteres szeméthalom. A tűz továbbterjedt a közeli tölgyerdőre is és közvetlenül veszélyeztette a szomszédos lakóházat.  A tüzet a nagyatádi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

A délutáni órákban Somogyszentpálon a marcali hivatásos és somogyszentpáli önkéntes tűzoltók oltották el a mintegy fél hektáron lángoló nádast. 

Kigyulladt egy személyautó motortere csütörtökön Marcaliban, a Hősök terén. A helyi tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók porral oltóval eloltották a tüzet, az egység a még izzó részeket egy vízsugárral visszahűtötte és elvégezte a jármű áramtalanítását.


Fotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKI
Fotók: SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Nagypénteken, Szenyéren és Kaposváron is égett az aljnövényzet körülbelül száz-száz négyzetméteres területen. A tűzeseteknél a böhönyei önkormányzati tűzoltók, valamint a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói avatkoztak be.  

Szombat hajnalban egy családi ház és melléképülete égett teljes terjedelmében Kaposváron. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral először körülhatárolták majd eloltották a lángokat és egy tizenegy és fél kilogrammos gázpalackot is kihoztak az épületből. 

Szombat délután három hektáron lángolt az aljnövényzet Somogyszentpál területén. A marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik kéziszerszámokkal eloltották a lángokat. 

Este ötszáz négyzetméteren égett az avar Tarany, Szent István utcájában. A nagyatádi hivatásos egységek egy vízsugárral megfékezték a tüzet.

Húsvét vasárnap szintén Somogyszentpálon gyulladt meg a nádas és a száraz aljnövényzet két és fél hektáron. A marcali hivatásos és a somogyszentpáli önkéntes tűzoltók csaknem egy óra alatt oltották el a tüzet. 

Lábodon körülbelül egy hektáron égett az avar. A nagyatádi, barcsi és lábodi egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az egységek kiérkezése előtt egy ember megpróbálta megfékezni a lángokat, de az oltás közben megsérült.  Őt a tűzoltók a mentőszolgálat egységeivel közösen a mentőhelikopterhez vitték. 

Barcson, a Ferenc telepen, mintegy száz köbméter – terményszárításból visszamaradt – melléktermék kapott lángra. A barcsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette. 

Vasárnap este parkoló gépkocsinak ütközött egy kisteherautó Kőröshegyen. A balesethez Siófokról vonultak a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket.

Hétfő délután Jákó külterületén vágástéri hulladékot égettek. Az erős szél következtében a tűz továbbterjedt és egy hektáron lángra kapott a száraz aljnövényzet. A kaposvári, kadarkúti és nagybajomi tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal körülbelül egy óra alatt fékezték meg a lángokat.   

Címkék: szabadtér, tűzoltók, riasztás, hétvége, tűz, kék hírek