A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot hat férfi ellen, akik Gigében nekiestek egyikük volt élettársa testvérének.

A sértett férfi 2019 júniusában látogatóban volt lánytestvérénél Gigében, aki arról panaszkodott neki, hogy az I. rendű vádlott - aki korábban az élettársa volt - folyamatosan zaklatta, sőt bántalmazta is. A sértett ezen felháborodott és testvére gyermekével üzent a közelben lakó I. rendű vádlottnak, hogy vele verekedjen.

I. rendű vádlott az üzenetet komolyan vette és kis idő elteltével kezében vasvillával családja férfi tagjaival - akik közül többen voltak már büntetve - megjelent volt élettársa háza előtt, majd az utcáról hangosan szidalmazta a sértettet.

A férfi kiment az utcára, ahol először I. rendű vádlott fejbe ütötte a vasvilla nyelével úgy, hogy a nyél eltörött. Ezt követően I. rendű vádlott a törött nyelű vasvillával tovább ütlegelte a sértettet, amelybe társai is bekapcsolódtak. A férfit mind a hatan ököllel ütötték test szerte, majd a földre került sértettet megrugdosták.

A bántalmazást az utcán többen végig nézték, amit a verekedők az időközben értesített járőrök és mentők kiérkezésekor hagytak csak abba.

Az ügyészség valamennyi vádlott vonatkozásában szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy két vádlott esetében a börtönbüntetés végrehajtását függessze fel a bíróság.

Címkék: vasvilla, Gige, büntetett, élettárs, börtön, család, verekedés, kék hírek