A hét első napján közel 150 alkalommal kérték Somogy megyében a tűzoltók segítségét a viharciklon által okozott károk felszámolásában. A beavatkozások mintegy kétharmadát tette ki az utakra dőlt fák és leszakadt faágak jelentette közlekedési akadályok megszüntetése. Huszonötször vonultak a tűzoltók épületben, házak tetőszerkezetében keletkezett károk miatt és több esetben járművek is megsérültek a viharos szél rombolása nyomán. Elektromos vezetékekre dőlt fát és ágakat 18 alkalommal távolítottak el az egységek a Somogyban.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A már felszámolt káreset helyszínéről a tűzoltó egységeknek nemegyszer azonnal újabb kárhelyre kellett vonulniuk. A műveletirányítás a veszélyeztetés és az események jellege alapján határozta meg a beavatkozások sorrendjét. Az egységek még az éjszaka folyamán is dolgoztak a károk elhárításán.

Legnagyobb pusztítást Somogy középső területein, Kaposvár és Nagyatád térségében végezték a heves széllökések, de az egész megyében keletkeztek károk a viharciklon nyomán.

Címkék: orkán, leszakad, kidől, ciklon, kár, szél, vihar, tűzoltó, kék hírek