A 100 km/h-s sebességet megközelítő, sőt helyenként meghaladó rekorderős széllökések pusztítását kidőlt fák, leszakított ágak, megbontott tetők jelezték. A keddi 31 eset után szerdán 81 alkalommal kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk viharkárok miatt a megyében.

Az egységek 68 esetben távolítottak el villanyvezetékre, útra, kerítésre és járdára dőlt fákat, ágakat. 13 alkalommal pedig a szél által megbontott tetőszerkezetek magasban lógó elemeit, bádogozást és tetőfedő anyagokat emeltek le, rögzítettek vissza a közlekedők és lakók biztonsága érdekében a tűzoltók. Kidőlt fa 28 helyszínen okozott fennakadást a közlekedésben. A viharkárok felszámolása közben 12 tűzesetnél is helyt kellett állnia a tűzoltó egységeknek a megyében.

Az autók és a gyalogosok sem voltak biztonságban, Kaposváron a Jutai úton leszakadt faág zuhant egy út mellett dolgozó munkásra. A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a mentőszolgálat munkatársai már ápolták a balesetet szenvedő férfit. A tűzoltók a helyszínen magasból mentő segítségével, motorfűrésszel ledarabolták a járókelőket veszélyeztető fák fennakadt ágait.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Barcson is egymást követték a káresetek és beavatkozások. Szerdán délután a barcsi közúti határátkelőhelyen okozott fennakadást a rendkívüli időjárás. A viharos szél feltépte az álmennyezet lemezeit és armatúrákat szaggatott le az átléptető sávok felett. A barcsi és nagyatádi hivatásos tűzoltók magasból mentőről leszerelték a világítótesteket és visszaerősítették a veszélyesen lelógó álmennyezetet. Késő délután a Deák Ferenc Általános Iskola sportcsarnokának szél által megbontott tetőbádogozását, este pedig a Dráva Völgye Középiskola feltépett tetőlemezeit rögzítették vissza a barcsi és nagyatádi hivatásos egységek magasból mentő segítségével.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: viharkárok, barcs, somogy megye, kék hírek, kaposvár