A somogyi rendőrök az idén is napi szinten tartanak az egész megye területén átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzéseket a baleset- és bűnmegelőzés érdekében. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság célja a balesetveszélyes közlekedési jogsértések elleni hatékonyabb fellépés. Az egyértelmű rendőri jelzéssel ellátott járművekkel a hasonló, mások életét is veszélybe sodró sofőröket kevésbé lehet kiszűrni a forgalomból: a szabályokat jellemzően csak addig tartják be, amíg a rendőrök látókörében vannak.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség ezért kombináltan alkalmazza a civil és a megkülönböztetett jelzéssel ellátott (jelzetes) szolgálati gépjárműveket, valamint a térfigyelő kamerákat.

Ez év januárjában több mint félszáz esetben bírságolták meg a szabálytalan közlekedőket. A legtöbb esetben a tehergépjárművek sofőrjei szegték meg az előzési szabályokat, de pénzbírságot kaptak - többek között - a záróvonalat átlépő, a kézben tartott mobiltelefont használó és a biztonsági övet be nem kapcsoló sofőrök, valamint az úttesten szabálytalanul átkelő gyalogosok is.

Ne feledjük, hogy az utak biztonságáért, és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben.A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: autós, gyalogos, ellenőrzés, rendőrség, kék hírek