A Kaposvári Járásbíróság 30 napra letartóztatását rendelte el annak az 52 éves balatonszentgyörgyi férfinek, akivel szemben kapcsolati erőszak bűntette miatt folytat nyomozást a Marcali Rendőrkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított élettársával és várandós nevelt lányával élt egy háztartásban. Az elmúlt két évben kb. havonta, 2019. decemberétől heti rendszerességgel ittas állapotban bántalmazta mindkét sértettet oly módon, hogy őket arcon ütötte, fojtogatta, feléjük téglát dobott.
2020. február 2-án a gyanúsított - ittas állapotban - veszekedni kezdett nevelt lányával, majd őt egy 12,5 cm pengehosszúságú konyhakéssel megöléssel fenyegette, felé szúró mozdulatokat tett.

az SMRFK felvétele
az SMRFK felvételei

A gyanúsított élettársa elhúzta őt a sértettől, ezért a férfi eldobta a kést, az udvaron magához vette láncfűrészét, azt beindította, és ezzel akart visszamenni a házba, élettársa azonban a bejárati ajtót becsukta, és azt belülről tartva a gyanúsított bejutását megakadályozta.

A bíróság határozatának indokolása szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsított a vele egy háztartásban élő sértetteket megfélemlítené, őket vallomástételükben befolyásolná, illetve sérelmükre újabb bűncselekményt követne el, ezért a családi környezetéből való kiemelése indokolt.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be, a védő részére pedig az ülés megtartásától számított három nap áll rendelkezésére a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Címkék: fenyeget, nevelőapa, láncfűrész, letartóztat, agresszív, kés, életveszély, kék hírek