Az elsőrendű vádlott saját magát hol miniszteri biztosnak, hol államtitkárnak kiadva több tízmillió forintot (összességében közel 160.000.000 Ft-ot) csalt ki vállalkozóktól, azt állítva nekik, hogy ennek fejében kormányhoz közel álló, Uniós támogatási ügyben döntésre jogosult személyeket veszteget meg.

A vádlottak egy része a Terrorelhárítási Központ ruházatához, illetve fegyverzetéhez hasonló eszközökkel kísérte az elsőrendű vádlottat a megbeszélésre, ezzel is „hitelesítve” azt, hogy ő egy személyvédelemre jogosult igen fontos hivatalos személy.

A Kaposvári Törvényszék az 51 éves férfit 8 év szabadságvesztésre, míg társait 2-től 5 és fél évig terjedő szabadságvesztésre ítélte.

Vádlottak egy másik részével szemben - akik azért adtak pénzt a vádlottnak, hogy vesztegesse meg a fent már említett, döntésre jogosult embereket - a bíróság pénzbüntetést szabott ki.

Az ítélet nem jogerős, mert ellene az ügyészség valamennyi vádlott terhére súlyosításért jelentett be fellebbezést, míg a vádlottak és védőik elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Címkék: államtitkár, tek, ítélet, bíróság, kék hírek