Az eljárás adatai alapján hétfő délelőtt egy barcsi nő bement egy idős ismerőséhez, hogy pénzt kérjen tőle kölcsön. A 87 éves férfi a bankjegyet egy nagyobb kötegből vette elő, melyet az elkövető meglátott. Később, az áldozat jóhiszeműségét és figyelmetlenségét kihasználva, a tettes visszament a szobába, és ellopta tőle a közel egymillió forintot.

null

A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók az 51 éves nőt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. B. Hajnalka vallomása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, a nála tartott házkutatás alkalmával pedig az ellopott összeg hiánytalanul megkerült.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

- Ne tartson otthon a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, az értékesebb értéktárgyakat lehetőség szerint zárja el falba rögzített széfbe!

- Ha nem feltétlenül szükséges, ne engedjen be idegeneket és távoli ismerősöket! A lakásába beengedett idegeneket ne hagyja egyedül! Hívjon szomszédot, ismerőst, családtagot segítségül!

- Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítse a rendőrséget!

Címkék: barcs, lopás, pénz, kék hírek