A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben.

A vádlottak 2019 januárjában elhatározták, hogy Nagyatád környékén, a lakóhelyük melletti erdőben hurkokat helyeznek ki azért, hogy vadakat fogjanak. Erre alkalmas eszközük azonban nem volt, ezért két község közötti vasúti szelvényhez mentek és onnan egy háromezer forint értékű, 6,5 méter hosszú acélsodronyt tartalmazó kábelt elloptak. A kábel lefeszítése miatt a közeli faluban lévő vasúti átjárót biztosító fénysorompó működése megszűnt, így a férfiak a kábel ellopásával mások életét és testi épségét veszélyeztették.

Az eltulajdonított drótból a vádlottak 14 darab hurkot készítettek és pár napon belül a környező erdőterületen lévő fákra kötözték. A férfiak a tiltott vadászati eszközöket másfél hét múlva ellenőrizték, azonban vadat a nagyszámú hurok kihelyezése ellenére sem sikerült elejteniük.

Az ügyészség vádiratában az azóta más ügyben letartóztatásba került különös visszaeső vádlottal és társával szemben börtönbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Címkék: fénysorompó, vad, kábel, sín, rapsic, orvvadász, visszaeső, börtön, vasút, kék hírek