Az elmúlt napok esőzései következtében fellazult a talaj, így a vasárnap éjszakától megerősödő szél könnyedén döntött ki fákat szerte a megyében. Hétfőn több mint húsz alkalommal kérték a tűzoltók segítségét a viharkárok miatt megyeszerte - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Kaposváron, valamint Somogyaszaló, Bonnyapuszta és Tab térségében útra dőlt fák akadályozták a közlekedést, míg Öreglak és Somogyvár között a sínekre dőlt fa miatt szünetelt a vonatközlekedés.

Balatonvilágoson egy tíz méteres akácfát gyökerestül csavart ki és döntött rá a villanyvezetékre a szél, Kisberényben és Niklán pedig a távközlési vezetéken akadt fenn egy-egy fa. Balatonbogláron, Balatonlellén és Siófokon a telítődött vízelvezető árkok okoztak gondot.


Fotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKIFotó: SMKI
Fotó: SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposváron a Szőlőhegyi utcában egy parkoló autóra dőlt fa, Nagybajomban pedig egy körülbelül 15 méter magas fenyőfa dőlt ki, amely beszakította a mellette lévő ház tetejét.

Kaposváron az Ady Endre utcában egy állványzat tetejére erősített esővédőt rongált meg a szél, amelyet a tűzoltók eltávolítottak a gyalogosok biztonsága érdekében. Siófokon a Dózsa György utcában pedig öt emelet magasságban bontotta meg a szél a bádogot.

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán.

Címkék: fakidőlés, szél, tűzoltók, somogy, kék hírek