Bonnya külterületén, az Öreghegyen mintegy másfél hektáron kapott lángra kukoricatarló, valamint körülbelül 300 négyzetméteren egy szomszédos fás-bokros terület is égett.

A tűz veszélyeztette a közeli hétvégi házakat, egy erdősávot, és körbálákat is. A kiérkező kaposvári hivatásos és igali önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a lángokat.


fotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTPfotók: Kaposvár HTP
fotók: Kaposvár HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ugyancsak kedden, Andocs külterületén, a települést és Karádot összekötő út mellett mintegy két kilométer hosszan égett, parázslott foltokban a vízelvezető árok és az erdő aljnövényzete. Az útmenti 5-10 méteres sávban lévő tűzgócok veszélyeztették az erdőt is.

A riasztott kaposvári hivatásos és tabi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltották el a parázsló aljnövényzetet és avart. Az oltást kéziszerszámokkal segítette a lakosság és az önkormányzat dolgozói is. A helyszínen a beavatkozás ideje alatt polgárőri és rendőri irányítás mellett fél útpályán szakaszosan haladt a forgalom.


fotók: Tab ÖTPfotók: Tab ÖTPfotók: Tab ÖTPfotók: Tab ÖTP
fotók: Tab ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tarló, aljnövényzet, Bonnya, Andocs, avar, kukorica, erdő, kék hírek