22 alkalommal kérték a tűzoltók segítségét Somogy megyében a hétvégén, tűzeseteknél és műszaki mentéseknél egyaránt szükség volt az egységek munkájára. Szombat délelőtt Fonyódon egy balesethez vonultak az egységek, ahol két személyautó ütközött össze.

Vasárnap délben Lábodra riasztották a nagyatádi tűzoltókat, ahol a Kislábodi utcában mintegy fél hektáron égett a magas fű. A tűzoltók három gépjárművel vonultak az esethez, a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd egy ór alatt teljesen eloltották a tüzet.


Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTPFotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP
Fotó: Kaposvár HTP, Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Drótkerítésbe szorult egy ember keze vasárnap éjszaka Hetesen az Ady Endre utcában. A kaposvári hivatásos tűzoltók csípőfogóval kiszabadították a férfi kezét, majd átadták őt a kiérkező mentőknek.

Több helyszínen is háztartási hulladékot égettek a hét utolsó napján a megyében. Nagykorpádon a Kossuth Lajos utcában a tűzoltók felszólítására a telek tulajdonosa eloltotta a lángokat, de Kaposváron a Zselici úton, a Kapos folyó felett átívelő betonhíd alatt, valamint az Árpád utcában lévő híd alatt égő ruhaneműt és papírhulladékot a tűzoltóknak kellett eloltani. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották a Cseri dűlőbe is, ahol autógumik égtek. A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: tűzesetek, hétvége, mentés, Somogy, kék hírek