A Marcali Városi Fürdő adott otthont a hétvégén a Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő Versenynek. Az eseményen 5 hivatásos és 5 önkéntes tűzoltókból álló csapat mérte össze felkészültségét a tradicionális versenyszámokban.

A népes nézősereg előtt rendezett erőpróbán a résztvevők a múlt századfordulón használt tűzoltó egyenruhába öltözve, múlt századi tűzoltó felszerelések alkalmazásával teljesítették az előttük álló nehéz, ám szórakoztató feladatokat.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A látványos versenyszámok közül elsőként mocsárjárásban mérték össze ügyességüket a csapatok, ennek során lábukra erősített deszkatalpakon keltek át egy képzeletbeli ingoványon. Eztán létrára másztak, hogy egy magas fáról megszerezzék a későbbi oltáshoz szükséges vödröt. A harmadik tusa során egy korabeli szűrőkosárral dobtak célba, majd egy bizalomra és együttműködésre épülő feladat következett: a versenyzők külső irányítás mellett, labirintuson vezették át kámzsával eltakart szemű társaikat. A leglátványosabb pillanatokat a kocsifecskendőről történő vízsugárszerelés nyújtotta, ennek során az indulók felszívásos táplálással töltöttek meg egy kézi hajtású vödörből oltó készüléket, amellyel képzeletbeli tüzet oltottak.

A vidám hangulatú versenyen az első helyet a kaposvári tűzoltók szerezték meg, utánuk következtek a nagyatádiak, a dobogó harmadik fokára pedig a barcsi csapat állhatott fel.

Címkék: fecskendő, hagyomány, Marcali, tűzoltó, kék hírek