A megyei nyomozók előzetes bűnügyi információk alapján tavaly októberben házkutatást tartottak egy kaposvári ingatlannál. Az intézkedésbe a Terrorelhárítási Központ munkatársait is bevonták, mivel felmerült a lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja.

A rendőrök a 24 éves férfi lakcímén - a szakértői vélemény szerint - többek között második világháborúból származó aknagyújtót, haditechnikai elemeket, töltényeket, gránátokat, tüzérségi gyújtókat, páncéltörő gránát repesz lövedéket, gyújtócsészét és gyújtótesteket találtak és foglaltak le.

A helyszíni szemle adatai alapján a bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök látókörébe került egy 45 éves bárdudvarnoki lakos is, akinek lakhelyén tartottak házkutatást. Az ingatlan átvizsgálása során szintén a második világháborúból származó lőszereket, gránátokat, lőfegyvereket, valamint 17 tő marihuánát találtak és foglaltak le. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkeztek.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett Kaposváron

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével 2018. október 26-án három személyt fogtak el, akik engedély nélkül fegyvereket és lőszereket tartottak két kaposvári és egy bárdudvarnoki ingatlanban.

A. Andrást és B. Tibort előállították a rendőrőkapitányságra, ahol a nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, robbanóanyaggal visszaélés bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.


Fotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.huFotó: police.hu
Fotó: police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés kapcsán egy 30 éves kaposvári és egy 39 éves nagykörösi férfi, a kábítószer termesztéssel összefüggésben egy 24 éves kaposvári és egy 24 éves szennai férfi került a nyomozóhatóság látókörébe, akiket az eljárás alatt szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratok vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Címkék: gránát, bárdudvarnok, kaposvár, kék hírek