Jövő év tavaszán kezdheti meg a működését Kaposvár új, 32 hektáros ipari parkjának első beruházója, az állami tulajdonban lévő BM Heros Zrt. A cég fő profilja a mentőautók, tűzoltóautók és speciális gépek gyártása, a kaposvári telephelyen 100 embernek adnak majd munkát. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: a beruházás hozzájárul egy olyan gazdasági környezet kialakításához, amely további befektetőket vonz Kaposvárra.

"Az mindig kifizetődő és a város hosszútávú fejlődését és létezését segíti elő, ha az állam megbízik és befektet egy városba. Modern technológia, minőségi gyártás, magasabb bér. Lefordítva a hétköznapok nyelvére: jól menő, biztos alapokon működő vállalkozás, s biztonság az ott dolgozók családjának. Számomra pedig nem kevésbé büszkeség az, hogy az állam stratégiai partnernek tartja Kaposvárt, s azt üzeni, hogy biztonságos, stabil város, ahová érdemes letelepedni családoknak és vállalkozóknak egyaránt" - mondta Szita Károly polgármester pénteken délelőtt a városházán tartott ünnepi bejelentésen.

Élő közvetítés a Városházáról

Uploaded by KaposPont on 2019-05-06.

Ősztől a város egy olyan programot is indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium 500 millió forintos támogatásával, amellyel a szakképzéseket népszerűsítik majd a fiatalok körében. Ehhez kapcsolódóan tanműhelyek is épülni fognak a BM Heros Zrt.-nél, ahol minden infrastruktúra adott lesz a duális képzésben résztvevők minőségi oktatásához.

Továbbá szeptemberben átadják a Modern Városok Programban megvalósuló, 2 milliárd forintból megépülő informatikai és innovációs képzőközpontot is, ahol újabb oktatási tanműhelyeket is berendeznek majd. Itt többek között a robotprogramozás alapjait is megismerhetik a kaposvári diákok, de háromdimenziós nyomtató is segíti majd a tanítást.

A program része, hogy 2020 szeptemberétől Kaposváron is elindulhat a műszaki szakemberképzés a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem együttműködésével.

Címkék: beruházó, Heros, tanműhely, ipar, innováció, foglalkoztatás, munkahely, Kaposvár, kék hírek