A legjobbnak járó kupát a kaposvári Kordély Péter tűzoltó őrmester vehette át a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságán, amelynek ötödik alkalommal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont, Makón - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A rendezvényen a belügyminisztérium 28 szervezeti egysége, 127 indulóval képviselte magát. A megmérettetésen 33 nő, illetve 94 férfi vett részt.

Fotó: SMKI
Fotó: SMKI

Kordély Péter ötéves korában választotta ezt a küzdősportot, s tizennyolc éven keresztül gyűjtögette a fényesebbnél fényesebb érmeket. A válogatott tagja egy évvel ezelőtt tűzoltó egyenruhát húzott, s idén a somogyi állományt képviselve jelentkezett az országos megmérettetésre. Pétert senkinek sem sikerült két vállra fektetnie a tatamin.

A döntőben egy pécsi tűzoltóval mérkőzött meg, sportpályafutása során már nem először. Ugyan a judo-ban már többször bebizonyították, hogy a fizikailag kisebb ember is legyőzheti a nagyobbat, ez most nem igazolódott be. Ezúttal is a kaposvári tűzoltó hagyta el győztesen a küzdőteret. A 35 év alatt felnőtt férfiak 100 kg-os súlycsoportjában Kordély Péter állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Címkék: judo, tűzoltó, arany, kaposvár, kék hírek