A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki egy korábban kiszabott elzárás letöltésének megkezdésére 3 hónap halasztást kapott, azonban ennek tartama alatt két családi házba is besurrant Kaposváron.

A vádlott újév hajnalán ittasan tartott hazafelé, amikor egyik ismerőse lakatlan házához érve eldöntötte, hogy azt feltöri. A vádlott a családi ház és az ahhoz tartozó melléképület ajtajait befeszítette, kutatást végzett, majd egy aranyszínű evőeszközkészletet magához véve távozott.

A férfi út közben felfigyelt arra, hogy egy közeli családi ház kapuja, valamint bejárati ajtaja nyitva van és mivel zajt nem hallott, ezért ide is bement. A vádlott ebben a házban is kutatni kezdett, majd a szobában alvó házaspár mellől elemelt két kabátot, azonban az asszony felébredt a férfi neszezésére. A sértett megpróbálta a vádlottat elkapni, de az gyorsabb volt és a kabátokkal a kezében kirohant az utcára. A vádlott végül az egyik kabátból 30 ezer forint készpénzt zsákmányolt.

A vádlottat azonban nemcsak a háziak, hanem az időközben értesített rendőrök is üldözni kezdték, végül otthona közelében igazoltatták és állították elő.

A többszörös visszaeső vádlott letartóztatásban várta az ítéletet, amit a Kaposvári Járásbíróság előkészítő ülésen hozott meg. A bíróság a vádlottat - az irányadó 5 év és 3 hónap középmértéknél lényegesen enyhébb - 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre, valamint 3 évi közügyektől eltiltásra ítélte, míg a letartóztatását megszüntette. Az eltúlzottan enyhe büntetés miatt az ügyészség a vádlott terhére jelentett be fellebbezést, továbbá indítványozta letartóztatásának elrendelését is.

Címkék: besurran, vádlott, visszaeső, kifoszt, betör, ittas, kék hírek