A Marcali Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a 22 éves férfival szemben, aki erőszakkal vette el egy marcali hajléktalan pénzét.

A vádlott 2018 októberében alkalmi munkával szerzett keresményéből italozni kezdett, azonban az esti órákra minden pénze elfogyott. Ekkor elhatározta, hogy egyik volt munkatársától fog pénzt szerezni, akiről tudta, hogy hajléktalanként az utcán él Marcaliban.

A vádlott ezután felkereste az alvó sértettet, akit felébresztett, majd tőle 500 forint átadását követelte. Amikor ezt a sértett megtagadta, a vádlott indulatba jött és arcon ütötte a férfit, akinek a pénztárcájából végül 1.500 forintot vett magához. A vádlott mielőtt távozott volna, még életveszélyesen megfenyegette a sértettet azért, hogy a történtekről ne merjen szólni a rendőrségnek.

A fenyegetőzés ellenére a vádlottat a rendőrök még a bűncselekmény elkövetésének napján elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség kezdeményezésére a bíróság a vádlott letartóztatását is elrendelte.

A Marcali Járásbíróság a 2019. február 13-án megtartott előkészítő ülésen az ügyészség büntetési indítványával egyezően 3 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a bűncselekmény elkövetését beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat. Az ítélet a büntetés enyhítésére irányuló védelmi fellebbezések miatt nem emelkedett jogerőre.

Címkék: rabol, pénz, hajléktalan, kék hírek