A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 27 éves kaposvári férfival szemben, aki egy lábassal törte el volt élettársa édesapjának a kezét.

A vádlott és volt élettársa 12 évig éltek párkapcsolatban, mely 2018 novemberében megszakadt. A vádlott a szakítást nem tudta feldolgozni, ezért ittas állapotban megjelent volt párja lakóhelyén.

A vádlott a ház udvarán összetalálkozott volt élettársa édesapjával, aki éppen a vízaknába készült lemenni, miközben kérdőre vonta a vádlottat, hogy mit keres ott. A vádlott a sértett szavain feldühödött és az udvaron magához vett egy piros lábast, amivel több alkalommal megütötte a derékig az aknában álló sértett fejét és a kezét.

A bántalmazás következtében a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, a bal keze több helyen is eltörött.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: após, lábas, bíróság, verekedés, kék hírek