A Somogy megyei ügyészségek 2019 első heteiben számos esetben gyorsított eljárásban állították bíróság elé az ünnepi időszak alatt történt bűncselekmények elkövetőit - számolt be a Somogy Megyei Főügyészség.

Így történt ez azzal 41 éves kaposvári férfival, aki egészen a karácsonyi időszak kezdetéig zaklatta telefonon volt feleségét úgy, hogy összesen 101 alkalommal hívta fel az asszonyt akarata ellenére, melyből 17 alkalommal késő éjszakai órákban kezdeményezte a hívásokat. A férfi emellett 2018 októberében az asszony lakóhelyén elrejtett egy kisebb csomag marihuánát is, így a Kaposvári Járásbíróság kábítószer birtoklásának vétségében és zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek, mely miatt 200 órányi közérdekű munka büntetést szabott ki vele szemben.

Bíróság elé állt az a 42 éves férfi is, akit a Nagyatádi Járási Ügyészség lopás vétségével vádolt meg, mert a karácsonyi bevásárlások időszakában értékes parfümöket lopott el egy nagyatádi áruházból. A büntetett előéletű vádlottal szemben a Nagyatádi Járásbíróság pártfogó felügyelet elrendelése mellett 6 hónap fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette.

A Marcali Járási Ügyészség egy karácsony előestéjén randalírozó 28 éves férfivel szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat gyorsított eljárásban, aki egy falusi ivóban minden előzmény nélkül kötekedni kezdett két másik vendéggel, egyikükkel dulakodásba is keveredett. A gyorsított eljárásban eljáró Marcali Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat 120.000,-Ft pénzbüntetésre ítélte.

A Nagyatádi Járási Ügyészség az új év első napján történt verekedés miatt állította bíróság elé azt a 36 éves iharosberényi férfit, aki az egyik hozzátartozóját ért korábbi sérelmet megtorolva, ittas állapotban a nyílt utcán bántalmazott egy másik férfit úgy, hogy a verekedésnek csak a kiérkező rendőrök tudtak véget vetni. A büntetlen előéletű vádlottat a Nagyatádi Járásbíróság – az ügyészi indítványnak megfelelően - 1 évre próbára bocsátotta. Az ítéletek jogerőre emelkedtek.      

Címkék: ünnepek, bűncselekmények, jogerős, bíróság, ítélet, kék hírek