A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a négy férfit, akik kapva az alkalmon, a vadászterületről lopták el az elejtett szarvasokat. 

Az eset 2018 októberében történt, amikor egy vendégvadász kisérőjével Csokonyavisonta külterületén kilőtt két szarvastehenet - kezdi beszámolóját a Somogy Megyei Főügyészség.

Mivel a vadászok gépkocsijukat az erdő szélén, az elejtés helyétől meglehetősen messze állították le, ezért a tetemeket nagyjából fél órára kénytelenek voltak őrizetlenül hagyni, míg az állatok elszállítására alkalmas járművel visszatértek. Ekkor azonban meglepődve tapasztalták, hogy az elejtett állatok eltűntek.

Történt ugyanis, hogy a négy vádlott éppen akkor ért ki vadászterületre, amikor a tetemek őrizetlenül maradtak, ezért azokat a terepjárójukkal kettőt fordulva az egyik vádlott szüleinek házához vitték, majd rögtön elkezdték a több mint 200 ezer forintot érő vadhúst feldolgozni. A barcsi rendőrök azonban még időben érkeztek, és a vadhúst lefoglalták, míg a vádlottakat a Barcsi Rendőrkapitányságra előállították.

A Barcsi Járásbíróság – osztva az ügyészség álláspontját – a három vádlottal szemben fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását két vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette, azonban harmadik társukat egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetése miatt 1 év 4 hónap szabadságvesztéstre ítélte el a bíróság. A bíróság a IV. rendű vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélte.

Címkék: szarvas, Csokonyavisonta, vadász, lopás, kék hírek