A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt állította bíróság elé azt a bűnügyi őrizetben lévő 25 éves férfit, aki egy utcán alvó kamasz gyerek mellől elvitte övtáskáját. 

A hajléktalan vádlott egy késő októberi délelőttön Kaposvár belvárosában sétált, amikor észrevette az utcai padoknál ittasága miatt alvó 17 éves fiatalt és mellette egy övtáskát. A kamasz nem ébredt fel arra, hogy a férfi odalépett mellé, így a helyzetet kihasználva elvette a mellette lévő övtáskát.

A vádlott cselekményét egy környéken lakó észlelte és rá is kiabált a férfira, aki emiatt a helyszínről a sértett táskájával együtt elfutott. Később a vádlott az övtáskát átkutatta, abból 2400 forint készpénzt eltett, a táskát pedig a benne lévő használati tárgyakkal és a sértett irataival az utcán eldobta.

A büntetett előéletű, különös visszaeső vádlottal szemben az ügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság 1 évi és 4 hónapi börtönbüntetést szabott ki, valamint eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabása végett, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett - tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Megyei Főügyészség sajtóosztálya.

Címkék: kifosztás, hajléktalan, Kaposvár, kék hírek