Eredményes ügyészségi fellebbezés alapján állapította meg a Kaposvári Törvényszék nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében annak a futballjátékosnak a bűnösségét, akit elsőfokon a Barcsi Járásbíróság felmentett e bűncselekmény alól.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség Barcsi Kirendeltsége által benyújtott vádirat lényege szerint 2016 októberében egy dél-Somogyban megrendezett megye III. osztályú labdarúgó mérkőzésen a vádlott által lőtt gólt nem adta meg a játékvezető, ezért a vádlott vitatkozni kezdett a bíróval és hangosan szidalmazta. Lecserélése után a játékos meccs közben átsétált a pályán, így a mérkőzést félbeszakította a játékvezető, majd újabb vádlotti ordibálást követően ki is állította. A focista ezen ugyancsak felháborodott, ezért a rendezvényt zavarva vállal nekiment az egyik rendezőnek, dulakodott egy szurkolóval, az általa durván szidalmazott játékvezetőt csak azért nem tudta megverni, mert a rendezők feltartóztatták.

Az ügyészségi állásponttal szemben a járásbíróság nem találta kihívóan közösségellenesnek a vádlott erőszakos és botrányos viselkedését, ezért felmentette.

A Somogy Megyei Főügyészség indítványában hangsúlyozta, hogy a jogalkotó és az MLSZ utóbbi években hozott szigorító intézkedései abba az irányba mutatnak, hogy a vádlottéhoz hasonló társadalmilag támogatott célkitűzéssel nyíltan szembe helyezkedő magatartás nem a futballpályára való, annak elejét kell venni minden lehetséges eszközzel.

Mivel a vádlott cselekményével a közösségi együttélés szabályait gátlástalanul és nyíltan megszegte, így a Főügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta és a bűnösnek kimondott vádlottal szemben pénzbüntetést szabott ki.

Címkék: dulakodás, futball, garázda, ítélet, labdarúgó, kék hírek