A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 17 éves fiatalkorúval és felnőttkorú társával szemben, akik Barcson egy nap alatt, gyors egymásutánban háromszor rabolták ki a fiatalkorú vádlott volt osztálytársát.

A gyermekotthonban élő fiatalkorú vádlott már a korábbi tanévben is több bűncselekményt követett el volt osztálytársa sérelmére. A vádlott és felnőttkorú társa 2018 áprilisában az egyik napon délelőtt elhatározták, hogy pénzt szereznek a sértettől. Megvárták, hogy a sértett az iskolájukhoz közeli boltban befejezze a vásárlást, majd megfenyegették azzal, hogy ha nem ad nekik pénzt, meg fogják verni. A sértettől ekkor kisebb összegű készpénzt zsákmányoltak, amit internetezére és élelmiszerre költöttek.

Amikor délutánra elfogyott a pénz, a két vádlott újra megkereste a sértettet, akitől - mivel a pénzét már korábban elvették - két szendvicset szereztek meg úgy, hogy újra veréssel fenyegették meg.

A vádlottak azonban ezzel sem elégedtek meg, és követni kezdték a hazafelé tartó sértettet. A sértett ezúttal igyekezett ellenállni, és a vádlottak agresszív felszólítása ellenére sem a pulóverét, sem más értéket nem volt hajlandó odaadni nekik, azonban a vádlottak észrevettek a táskájában egy 3.500 forint értékű vezeték nélküli telefontöltőt, amit a két vádlott újabb fenyegetésének hatására már kénytelen volt átadni a pulóverével együtt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő és javítóintézetben fogva tartott fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését, míg a szintén letartóztatásban lévő felnőtt korú társával szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: intézet, javító, rabol, gyermekotthon, verekedés, kék hírek