A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 27 éves dombóvári férfival szemben, aki bántalmazott egy közfeladatot ellátó személynek minősülő vasúti jegyellenőrt.

A vádlott 2018 áprilisában Kaposvárra jött azért, hogy a barátaival egy helyi diszkóban szórakozzon. Az este folyamán alaposan felöntött a garatra, majd a hajnali órákban vonattal hazaindult. A vonaton azonban elaludt és nem szállt le Dombóváron, így a vonat visszavitte Kaposvárra.

Az ellenőrök Kaposváron látták a fülkében alvó férfit és megpróbálták felébreszteni, mielőtt a vonat tovább indult volna Gyékényesre.

A vádlott végül nagy nehezen magához tért, azonban zokon vette, hogy az ellenőrök rendőrt akartak hozzá hívni, ezért nekik támadt és az egyik ellenőrt előbb tarkón ütötte, majd lábon rúgta. Az ellenőrök azonban megfékezték a vádlottat és a fülke padlójához szorították, amíg a rendőrök a helyszínre nem értek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: diszkó, kalauz, vonat, ellenőr, részeg, verekedés, kék hírek