A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt emelt vádat három férfival szemben, akik közül egy értékesítette, míg másik két társa fogyasztotta a kábítószert.

A vádlott 2017 nyarától kezdődően több alkalommal vásárolt kábítószernek minősülő porokat és tablettákat részben fogyasztás, részben továbbértékesítés céljából. Az ismerősi körébe tartozó másik két vádlott több alkalommal vett tőle tiltott szert, de egyikük alkalmanként sofőrködni is szokott neki, ezért néha ingyen, illetve fuvardíj helyett is adott neki kábítószert.

képünk illusztráció
képünk illusztráció

A kábítószer kereskedéssel megvádolt férfit a rendőrök végül 2017 decemberében fogták el, majd az otthonában lefolytatott házkutatás során nagyobb mennyiségű kábítószert - többek között amfetamint és kokaint - foglaltak le tőle.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű kábítószer-kereskedővel szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, míg a fogyasztással megvádolt társaival szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Címkék: kereskedő, kábítószer, előzetes, drog, kék hírek