A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy büntetett előéletű, 56 éves gadányi férfival szemben.

A vádlott és szomszédai között régóta haragos viszony áll fenn, ezért amikor a vádlott 2017 júniusában meglátta a szomszéd udvaron tartózkodó sértettet és élettársát veszekedni kezdett velük, több sértő kijelentést tett rájuk, amit a szomszédok is viszonoztak.

A vádlott a veszekedés során olyannyira indulatba jött, hogy az udvaráról felvett egy 72 cm nyélhosszúságú, több mint 2 kg súlyú fejszét, és azt 6-7 méter távolságból a sértett feje, nyaka irányába dobta. A sértettet a vádlott támadása nem érte váratlanul, ezért az alkarjával ki tudta védeni, de az így is eltörött, illetve a hastájéka is megsérült. A rendőröket és a mentőket végül a sértett élettársa értesítette a történtekről.

Az ügyészség a korábbi elítélései miatt erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra se legyen bocsátható.

Címkék: gadány, fejsze, ügyészség, kék hírek