A Marcali Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt az erőszakos többszörös visszaeső vádlottat 12 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, megállapítva azt is, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A II. r. vádlottal szemben 6 év 6 hónap fegyházbüntetést szabott ki azzal, hogy annak kétharmad részét követően feltételes szabadságra bocsátható.

A Marcali Járásbíróság  szerint a vádlottak 2016. június 28-án motorkerékpárral mentek egy marcali ékszer-, illetve zálogházhoz, melynek kirakatát az I. r. vádlott egy kalapáccsal betörte, ezt követően a kirakatban található mintegy 7,2 millió forint értékű ékszereket megpróbálták eltulajdonítani.

A cselekményt észlelte egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a motor indítókulcsát kivette és zsebre tette, mire az I. r. vádlott a még mindig nála lévő kalapáccsal rátámadt, aki egy hirdetőtáblát kapott védekezésül maga elé.

Tekintettel arra, hogy a cselekményt többen is észlelték, a vádlottak a helyszínről elmenekültek, azonban a közelben őket a rendőrök elfogták.

Az ítélet kapcsán az ügyész három nap határidőt tartott fenn a jognyilatkozat megtételére, míg a vádlottak és védőik eltérő minősítésért és enyhítésért fellebbeztek, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Címkék: zálogház, marcali, bíróság, rablás, kék hírek