Formalin átfejtése közben tűz a cukorgyárban. Ezzel a feltételezéssel szembesült ma a KÖTÉL Egyesület az éves minősítő gyakorlaton. A megyeszékhely önkéntes tűzoltói sikeresen vették az „akadályokat”.

A tartályból kiömlött a veszélyes anyag, amelynek továbbterjedését sikerült megfékeznie a cukorgyár létesítményi tűzoltóinak. Munkájukat a KÖTÉL Egyesület is segítette, amelynek első és legfontosabb feladata az életmentés volt.

Az önkéntesek rövid időn belül, teljes légzésvédelem mellett kimentették az átfejtést végző teherautó vezetőjét a káreset helyszínéről, elvontatták a járművet az eset helyszínéről, majd megfékezték a formalin és az átfejtendő tartály közt fellobbanó tüzet.A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A minősítő gyakorlat célja a beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület helyismereti, szerelési és tűzoltásvezetői ismereteinek, képességeinek ellenőrzése, annak érdekében, hogy a tűzoltási, műszaki mentési feladatokat a továbbiakban is önállóan láthassák el a tevékenységi területükön.

A gyakorlat végrehajtásával a KÖTÉL Egyesület további egy évre magáénak tudja a jogosultságot az önálló beavatkozásra.

Címkék: kötél egyesület, cukorgyár, tűz, kék hírek