A rendelkezésre álló adatok szerint kedd este egy gépkocsi vezetője Siófokon, a Tanácsház utca és a Kele utca kereszteződésében közúti közlekedési balesetet okozott.

A 47 éves sofőr a kijelölt gyalog-átkelőhelyen elütött egy szabályosan közlekedő gyalogost.

A férfi baleset következtében - az elsődleges orvosi vélemény alapján – nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a gyalogosok és kerékpárosok a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői, elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

Az elmúlt évek rendőri tapasztalatai és a baleseti statisztikai adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a téli hónapokban sajnálatos módon sok gyalogost és kerékpárost ütnek el járművel a hazai közutakon.

Gyakorlatilag valamennyi gyalogos elütésről elmondható, hogy annak hátterében valamilyen emberi hiba áll (gyorshajtás, elsőbbség meg nem adása, figyelmetlenség), és ez egyben azt is jelenti, hogy ezek a többnyire súlyos balesetek szabálykövető magatartással, az emberi hibák kiküszöbölése által megelőzhetőek.

Minden közlekedőben, járművezetőben tudatosuljanak azok a kockázatok, melyek a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését jellemzik ebben az időszakban. Ennek megfelelően vezessünk körültekintőbben, óvatosabban és lassabban. Tartsuk mindig tisztán a gépjármű fényszóróit, világító eszközeit, valamint szélvédőit és cseréljük le az elöregedett ablaktörlő lapátot.

A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a nagyobb belterületi csomópontoknál, a bevásárló központok, vasúti és autóbusz pályaudvarok környezetében, a gyalogos átkelőhelyek megközelítése során, valamint a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények (tanintézetek, sportlétesítmények, nyugdíjas otthonok) közelében.

Címkék: gázolás, siófok, rendőrség, baleset, kék hírek