A Kaposvári Járásbíróság 2018. február 9-án elrendelte az előzetes letartóztatását az iharosi emberölés miatt őrizetbe vett gyanúsítottnak - írta közleményében a Kaposvári Törvényszék.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. február 4. napján több napos italozást követően késsel szúrta meg a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztató az ügyben

A bíróság azért rendelte el az előzetes letartóztatást, mert a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható szabadságvesztés magas tartamára figyelemmel feltehető, hogy a férfi jelenléte az eljárási cselekményeknél szabadlábon hagyása esetén nem lenne biztosítható.

Az erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt korábban már büntetett gyanúsított esetében megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el.

A bíróság nem adott helyt a gyanúsított és védője házi őrizet elrendelése iránti indítványának, mert az eljárás jelenlegi szakaszában az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok enyhébb kényszerintézkedéssel nem érhetőek el.

A végzés nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Címkék: Iharos, előzetes, emberölés, gyilkos, kék hírek