A kaposvári együttes azzal a tudattal léphetett pályára, hogy a rivális Érdi VSE csak egy pontot szerzett a Pápai Perutz FC ellen, ezzel nagy esély kínálkozott arra, hogy újra a Nyugati csoport élére álljon.

Remek iramban kezdődött a találkozó, a zöld-fehérek az első percektől fogva próbálta ráerőltetni akaratukat a Veszprémre. A fölényük a 19. percben mutatkozott meg helyzet formájában, ekkor Kollega Krisztián fordulásból találta el a bal oldali kapufát. Nem sokkal később Andorka Péter passza után Ivancsics Gellért lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé. A Rákóczi fokozta a nyomást, s a félidő felénél góllá érett a fölény: Szakály Attila szögletét követően Sóron Tibor kapásból lőtt a hálóba. A vezetés tudatában sem hagyott alább a csapat lendülete, Andorka Péter, Lakatos Gergő és Nagy Krisztián előtt is adódott lehetőség, azonban újabb gól már nem esett a szünetig.

Remekül kezdődött a második játékrész: egy újabb szöglet után a kipattanót Kollega Krisztián bombázta a kapu bal oldalába, így megduplázódott az előny. A hajrára teljesen felőrlődött a vendégek védelme, s ez gólokban is megmutatkozott. Előbb Rajczi Péter, majd Ludánszki Bence talált a kapuba, mivel mindketten csereként érkeztek a pályára, ezúttal is bejött Waltner Róbert taktikai húzása.

A Kaposvári Rákóczi tehát fölényes sikert aratott, így kihasználta az Érd botlását, s újra a tabella első helyén áll. 

Nézze meg az edzők értékelését és a gólokat:

Alább pedig végignézheti a teljes mérkőzést:

Kaposvári Rákóczi - Veszprém 4:0

Uploaded by KaposPont on 2017-10-28.

Kaposvári Rákóczi FC–VLS Veszprém 4–0 (1–0)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 350 néző. V.: Kubicsek (Vörös, Rózsás).

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Vachtler, Ur, Lakatos G., Hadaró – Szakály A., Nagy K. (Ludánszki, 75. p.) – Sóron, Ivancsics (Nagy J., 79. p.), Kollega K. – Andorka (Rajczi, 60. p.). Vezetőedző: Deákvári Antal.

VLS Veszprém: Mikler – Boromisza, Felber, Dobsa, Kókány – Simon B., Gunther (Kelemen, 78. p.) – Bene (Hoós, 67. p.), Szabó B. (Bognár B., a szünetben), Polareczki – Irmes. Vezetőedző: Orbán Tamás.

Gólszerzők: Sóron (25. p.), Kollega K. (47. p.), Rajczi (73. p.), Ludánszki (80. p.).

Sárga lap: Szakály A. (70. p.), illetve Boromisza (82. p.).

Címkék: veszprém, gól, rákóczi, kék hírek