Már a jövő pénteken megkezdődnek az elméleti oktatások a 14 év körüli diákok számára. Akárcsak korábban, úgy idén is jó tanulmányi eredmény és szociális rászorultság alapján lehetett bekerülni a programba. A tanfolyan elvégzésével a kiválasztott diákok célja is az, hogy rendsen megtanulják a közlekedés szabályait.

A rendőrségi közreműködés miatt a szülők is könyebben engedték el a gyerekeket a tanfolyamra és sokat is várnak annak elvégzésétől.

- Életben maradjon az utakon! Biciklizik a srác és szeretném hogyha sokkal biztonságosabban tudna ezentúl - árulta el Páhi Csaba.

A képzés részleteiről egy rendhagyó szűlői értekezleten ma tájékoztatták az érdeklődőket.
A képzés részleteiről egy rendhagyó szűlői értekezleten ma tájékoztatták az érdeklődőket.

A tanfolyamon lesznek KRESZ, egészségügyi és gyakorlati oktatások. Hétvégenként kell beülni a padba és, aki elkezdte annak végig is kell csinálnia a programot.

- Megkérdeztem a gyerekektől, hogy akarják-e a programot. Természetesen most azt mondták, hogy igen, de hát ennek azért ára is van. Nagyon sokat kell küzdeniük ebben a félévben, hiszen a tanulmányaik mellett kell ezt végig csinálni - mondta az SMRFK közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese, Vácz Edit.

A sikeresen vizsgázó gyerekek várhatóan június közepén kapják meg a jogosítványt.

Címkék: moped, suli, program, rendőrség, kék hírek