A Marcali Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás, mert 2017. október 7-én egy vései ingatlan udvarából akkumulátorokat és a garázsból különböző szerszámgépeket tulajdonítottak el ismeretlen tettesek.

A beszerzett információk szerint a nyomozók látókörébe került egy 47 éves helyi lakos, akit a rendőrök hétfőn a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Ezt követően még aznap kora este igazoltattak egy férfit Nemesvid külterületén. Autója csomagtartójában megtalálták és lefoglalták az ellopott szerszámgépeket, őt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi elmondta, hogy a 47 éves férfi testvére kérte meg, hogy az ellopott értékeket a házában elrejtse, azonban a felelősségre vonástól félve szeretett volna megszabadulni azoktól, amire már a rendőri ellenőrzés miatt nem maradt ideje.

A nyomozók pénteken elfogták a testvérpár másik tagját is, aki a gyanú szerint a szerszámok elszállításában működött közre, őt szintén lopás bűntettének elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Kaposvári Járásbíróság a testvérpár egyik tagját október 11-én, a másikukat október 14-én előzetes letartóztatásba helyezte, az értékeket „csupán” megőrző férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A lefoglalt szerszámgépeket a nyomozók a sértettnek visszaadták.


Fotók: police.huFotók: police.huFotók: police.huFotók: police.hu
Fotók: police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: testvérek, vése, lopás, kék hírek