Több somogyi önkéntes tűzoltó egyesület is jelentkezett a vihar sújtotta térségben, segítséget nyújtva a reggeli óráktól folyamatosan fűrészelő hivatásos egységeknek.


Az utak megtisztítását követően épületekre és villanyvezetékre dőlt fákat kellett eltávolítania az elmúlt tizenkét óra során a tűzoltó egységeknek Tab és Siófok térségében. A legtöbb jelzés a segélyhívószámokra a siófoki Baross Gábor utcából érkezett, ahol tetőszerkezeteket rongáltak meg a földből gyökerestül kifordult, derékban kettétört fák. Volt, amelyik telken a lakóházat megkímélte a vihar, az udvarban álló lakókocsit azonban a földdel tette egyenlővé egy kidőlt fa.

A siófoki, a nagyatádi és a kaposvári hivatásos tűzoltók mellett a tabi és a böhönyei önkormányzati, valamint a látrányi, a törökkoppányi, a csökölyi, a bodrogi és az igali önkéntesek darabolják motoros láncfűrésszel az épületeket megrongáló fákat.

A kedd este érkező újabb vihar következtében Bálványoson, Kiskorpádon és Nagybajomban is útra dőlt fák eltávolítását végzik e pillanatban a tűzoltók, Nagyatádon több kidőlt fa képez forgalmi akadályt, amelynek felszámolásán a város hivatásos egységei dolgoznak.

A Balaton-parton a holnapi napon is folytatódik a károk felszámolása.

Címkék: Tűzoltó, dolgozik, somogy, kék hírek