A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította azt a mosdósi férfit, aki egy büntetőügy tárgyalása során belerúgott az ügyész íróasztalába.

A vádlott ellen garázdaság vétsége és más bűncselekmények miatt folyt büntetőeljárás. Tárgyalási őrizetben volt, az eljáró bíró figyelmeztetése ellenére nem kapcsolta ki a működő mobiltelefonját, amellyel hangfelvételt akart készíteni. Az eljáró bíró figyelmeztette a vádlottat a törvényes következményekre.

A vádlott a figyelmeztetéstől olyannyira indulatba jött, hogy talppal, nagy erővel belerúgott a hozzá legközelebb eső íróasztalba, amely éppen a vádat képviselő ügyészé volt. Az íróasztal a rúgás erejétől elmozdult a helyéről.

A vádlott rendbontása miatt a bírónak a tárgyalást félbe kellett szakítania, és azt csak a rendőri erősítés helyszínre érkezése után tudta folytatni az ítélet kihirdetésével.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított vádlottat a Kaposvári Járásbíróság bűnösnek mondta ki hatósági eljárás megzavarásának vétségében és vele szemben 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A védelmi fellebbezések miatt az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Címkék: rúgdosódás, mosdós, tárgyalás, kaposvár, kék hírek