A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn este érkezett a bejelentés egy siófoki lakostól, miszerint egy férfit látott behatolni egy ingatlan területére, aki egy eszközzel a kezében feszegette a ház ajtaját. A bejelentő pontos információkkal és a tettes személyleírásával is segítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre is érkeztek.

A körzeti megbízottak a gépkocsiból kiszállva két irányból közelítették meg az ingatlant. A tettes a melléképületben állt, aki miután észrevette a rendőröket elkezdett futni. Zergi András rendőr törzsőrmester és Andók Balázs rendőr törzsőrmester átugrott az ingatlan kerítésén, majd az "Álljon meg! Rendőrség!" szavakat közölve a férfi az ingatlan udvarán belül megállt.

A rendőrök a 23 éves enyingi lakost elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

E. Dávid László kihallgatása alakalmával elmondta a rendőröknek, hogy korábban, további öt Balaton-parti ingatlanba törte be, amely helyszíneket meg is mutatotta a rendőröknek.

A férfit folytatólagosan, helyszíni kihallgatás keretében is kihallgatták a siófoki nyomozók, amely alkalmával megállapították, hogy a gyanúsított a hétvégi házakból műszaki cikkeket, lakás-felszerelési tárgyakat, kerékpárt lopott.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Címkék: nyaraló, betör, Siófok, Balaton, kék hírek