A Kaposvári Járásbíróság elsőfokú tárgyalásán P. Gábor vádlottat 4 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte rablás bűntettének kísérlete miatt.

A vádlott tavaly szeptemberben, Kaposváron, erősen ittas állapotban a Szondi utcai Nemzeti Dohányboltba belépve, sapkával arcát eltakarva fenyegető hangnemben felszólította a sértettet a bolt bevételének átadására.

A vádlott a magával vitt 0,5 dl-es sörös üveget a hasa előtt tartotta, azt marokra fogta, az üveget nyílásával a sértett felé tartotta és a bal kezével az üveget eltakarta úgy, hogy azt rövid időre a sértett előtt felfedve azt a látszatot keltse, hogy egy fegyvert tart csövével a sértett irányába.

A megrémült sértett felindult állapotában a vádlottra kiabált és felé fújt a pulton lévő gázspray-vel, mire a vádlott az üzletből kifutva elmenekült.

A járásbíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügy a Kaposvári Törvényszéken mint másodfokú bíróságon folytatódik.

Címkék: gázspray, elítél, rablás, trafik, kék hírek