Hősies helytállásáért az országos katasztrófavédelmi főigazgató elismerésben részesítette a Kaposváron szolgálatot teljesítő Szabó Gyula tűzoltó zászlós, különlegesszer-kezelőt.

Január 31-én Kaposvár Zselici útján összeütközött két személyautó. Az egyik járműben utazó asszony súlyosan megsérült, míg a másik autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

A szabadnapját töltő Szabó Gyula a baleset bekövetkezte után néhány perccel érkezett a helyszínre, felmérte a körülményeket, a sérültek állapotát, és ő értesítette a tevékenység irányítási központot is.

A tűzoltó kollégák kiérkezése előtt megkezdte a járművek áramtalanítását és segített a mentőszolgálat munkatársainak a sérült kiemelésében, valamint a forgalom szakszerű terelésével további baleseteket került el.

Fotó: Jóri András - BM OKF
Fotó: Jóri András - BM OKF

Alapos szakmai tudása és magas szintű elhivatottságot tanúsító magatartása alapján, a tűzoltói eskühöz hű magatartásáért dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott a kaposvári tűzoltónak.

Címkék: szabó gyula, kitüntetés, katasztrófavédelem, kék hírek