Több fa dőlt az útra Pusztakovácsinál. A feltorlódott járművek azt követően tudták folytatni útjukat, hogy a marcali hivatásos tűzoltók eltávolítottak azokat. Az egység ezt követően Marcalinál letört faágakat, Somogyzsitfánál a szőkedencsi önkéntes tűzoltókkal közösen félpályás útzárat képező, kidőlt fákat távolítottak el. Marcali Táncsics utcájában egy kettétört fenyő leszakította a telefonkábelt, azt is a tűzoltók távolították el.   

null

Barcson egy leszakadt faág veszélyeztette a Deák Ferenc utca gyalogos forgalmát. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt eltávolították a faágat. A határátkelőnél kamionok akadályozták a járműforgalmat, a tűzoltók vonórúd segítségével a közeli parkolóba vontatták azokat. Barcs, Klapka György utcájában az úttest fölé lógó, leszakadt telefonkábel akadályozta a forgalmat, a tűzoltók gondoskodtak az eltávolításáról.

null

A kaposvári hivatásos tűzoltók darabolták fel azt a faágat, amely Jutánál elfoglalta az úttest egyik sávját és azt, amely rázuhant egy személyautóra a somogyi megyeszékhely Füredi utcájában. A város tűzoltóit Pálmajorra riasztották még, ahol az úttestet teljes szélességében elfoglalta egy kidőlt fa.

Csököly külterületén a kadarkúti önkormányzati tűzoltók avatkoztak be, ahol egy letört faág veszélyeztette a közúti közlekedést.  Szentbalázson, valamint a falu külterületén a település önkéntes tűzoltói gondoskodtak a kidőlt fák eltávolításáról.

null

A Volán és a vasút társaság járatai néhány perces késésekkel közlekednek a megyében. Somogy húsz településéről az áramszolgáltatásban jelentkező üzemzavarról tettek bejelentést, amely 1932 fogyasztót érint. A szolgáltató munkatársai folyamatosan dolgoznak a hiba kijavításán.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei Igazgatósága 109 géppel takarítja a megye útjait. A társaság tájékoztatása szerint a 61-es út Inke és Iharosberény közötti szakasza a kamionok számára nehezen járható, a rendőrök megállítják a kamionokat. Somogyban a főutak és a mellékutak havasak, hókásásak.

Fotó: Marcali HTP, Barcs HTP

Címkék: káreset, felszámolás, havazás, katasztrófavédelem, somogy megye, kék hírek